Grillowana pierś z kurczaka

Grillowana pierś z kurczaka w marynacie jogurtowej cytrynowo-tymiankowej

Składniki:

–  70 dag piersi z kurczaka,
–  sól morska, pieprz mielony Kamis

Marynata:
–  duży kubek jogurtu greckiego,
–  ok. 10 gałązek tymianku,
–  sok z połowy cytryny,
–  otarta skórka z jednej cytryny,
–  ok. 2 łyżeczki soli morskiej ziołowej,
–  ok. 2 łyżeczki pieprzu mielonego

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka przecinamy wzdłuż na pół . Powstałe kotlety nacieramy solą morską i pieprzem. Do miseczki przekładamy jogurt i dodajemy: rozdrobniony tymianek, sok z cytryny , otartą skórkę,  sól ziołową i pieprz. W tak przygotowaną marynatę wkładamy kotlety z piersi i odstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godz. Pieczemy na grillu z obu stron do momentu ścięcia  i lekkiego zarumienienia mięsa.

Smacznego !