Przepisy

BABECZKI CYTRYNOWE

Składniki:

– 1 szkl. cukru,

– 25 dag mąki,

– 3 jajka,

– 2 łyżeczki proszku do pieczenia,

– 1 opakowanie cukru waniliowego,

– 3/4 kostki margaryny,

– 1 szkl. maślanki,

– szczypta soli,

– skórka otarta z 1 cytryny,

– kolorowe lukry i perełki cukiernicze do dekoracji

 

Przygotowanie:

Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać maślankę, skórkę z cytryny i dokładnie zmiksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą i stopniowo, ciągle mieszając dodawać  do jajek. Następnie wlać do ciasta wcześniej  rozpuszczoną i wystudzoną margarynę i dokładnie  wymieszać. Wypełnić foremki do muffinek do 2/3 wysokości. Piec 20 minut w temp. 180.

Wystudzone muffinki udekorować kolorowymi lukrami i perełkami.

SMACZNEGO!