![]() BABECZKI CYTRYNOWE Składniki: – 1 szkl. cukru, – 25 dag mąki, – 3 jajka, – 2 łyżeczki proszku do pieczenia, – 1 opakowanie cukru waniliowego, – 3/4 kostki margaryny, – 1 szkl. maślanki, – szczypta soli, – skórka otarta z 1 cytryny, – kolorowe lukry i perełki cukiernicze do dekoracji
Przygotowanie: Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać maślankę, skórkę z cytryny i dokładnie zmiksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą i stopniowo, ciągle mieszając dodawać do jajek. Następnie wlać do ciasta wcześniej rozpuszczoną i wystudzoną margarynę i dokładnie wymieszać. Wypełnić foremki do muffinek do 2/3 wysokości. Piec 20 minut w temp. 180. Wystudzone muffinki udekorować kolorowymi lukrami i perełkami. SMACZNEGO! |