![]() ROLADA WAFLOWA Składniki: Przygotowanie: W garnuszku rozpuszczamy margarynę, a następnie dodajemy do niej cukier i kakao. W szklance zagotowanej wody rozpuszczamy galaretkę i łączymy z margaryną. Kruszymy 2 wafle, herbatniki i dodajemy do masy. Wsypujemy również wiórki, rodzynki i skórkę pomarańczową. Wszystko dokładnie mieszamy. Moczymy 2 ściereczki. Kładziemy na jednej 2 wafle (jeden na drugim ) i przykrywamy druga ściereczką. Wafle muszą dobrze zmięknąć żeby się nie łamały przy zwijaniu rolady. Kiedy wafle zmiękną układamy je obok siebie, jeden wafel powinien nachodzić na drugi. Rozprowadzamy masę na całości. Zwijamy roladę. Jeśli zwiniemy z krótszego boku rolada będzie grubsza, a jeśli z dłuższego plastry rolady będą mniejsze. Gotową, zwiniętą roladę wkładamy na ok.1,5 godz. do lodówki, żeby masa dobrze stężała. Smacznego ! |