ROLADA Z KURCZAKA Z PIECZARKAMI

ROLADA  Z KURCZAKA Z PIECZARKAMI

 Składniki :

 –  1 kurczak ok. 1,2 kg,
–  pierś kurczaka ok. 40 dag,
–  1/2 kg pieczarek,
–  sól pieprz (do smaku),
–  żelatyna- kilka łyżek

Przygotowanie:

Kurczaka rozcinamy wzdłuż kręgosłupa, a następnie  wypruwamy z niego kości. Rozkładamy powstały płat mięsa na blacie i obsypujemy solą, pieprzem oraz żelatyną. Pierś z kurczaka kroimy w  drobną kostkę. Pieczarki  kroimy w plastry, a następnie obsmażamy na oleju. Odsączone łączymy z piersią kurczaka. Wykładamy na rozłożony płat mięsny. Formujemy na kształt sprzed usunięcia kości i zszywamy. Nakłuwamy całe mięso , pieczemy ok. 1 godziny.
Gorącego kurczaka przyciskamy od góry czymś ciężkim, studzimy.

Smacznego !